Forbundet I Fællesskab forbundet igennem ressoucer

At forbinde sig Æ G T E i fællesskab, er ikke bare en luksus for de særlige få!

Jeg tror mere og mere på; at fælleskab er udgangspunktet for vores fremtidige trivsel som lokal kultur og global kultur.

Jeg tror på, at det er livsnødvendigt at vi virkelig begynder at tage mødre - og familiers samlede trivsel mere seriøst end i dag. At vi begynder at opbygge kulturer hvor kvinder naturligt bliver næret, støttet og værdsat - ligeværdigt - med udgangspunkt i vores unikke fysiologiske behov og styrker. Mødre er vores kulturers fundament - vores alles jord -som vores rødder er plantet i.

IMG_6141.jpg

M Ø D R E g r u p p e n

En mødregruppe er - helt bogstaveligt - en gruppe for mødre.

Igennem de seneste mange år er mødregrupperne i Danmark dog blevet mere og mere “ en gruppe for spædbørnene”. Det er som om mødrene blot eskortere de små børn hen til der hvor mødregruppen mødes og derfra er det spædbørnene der er i fuldt fokus!

Og hvad mener jeg så egentlig med det?

Jo, I de fleste mødregrupper i dag er det de børn som vi har født, som er omdrejningspunktet for snakkene og samtalerne vi har med hinanden. Dette er jo i sin sag ikke hverken underligt eller “forkert” (hvilket intet jo egentlig er, efter min mening!) jeg oplever bare at det er uhensigtsmæssigt.

Og hvorfor er det uhensigtmæssigt?

I små nyfødte børns første (mange!) leveår, hænger barnet uløseligt sammen med sin mors nervesystem. Dertilhører, at barnets mors nervesystem co-reguleres af den kultur moderen er en del af og moderens grundlæggende værdier og indre trosretninger (bevidste og ubevidste).

Mor skal føle sig tryg og næret for at hendes nervesystem reguleres og hun hviler og trives.

Derfor; giver det meget mere mening at have mødregrupper (aka kvindefællesskaber) hvor det der udforskes, tales om, deles, næres og dykkes ned i har med moderens trivsel og indre følelsesliv at gøre fremfor om hendes barn nu har taget et kilo på, spiser babymos fra Netto eller Kvickly eller vil sove 2, 3, 4,…7 eller 10 timer om natten! Mor og barn hænger sammen! Mor først!

Vi har som kultur i SÅ uendelig mange år haft et alt for stort fokus på resultatet af kvindens graviditet og fødsler; barnet!

Frem for, hvordan kvinderne bag dem egentlig har oplevet processerne det medførte og hvordan VI - der er kulturen omring dem -kan nære dem i dag som de mødre de er blevet til!

Vi har total glemt, at det hele begynder og slutter med mødrene. Det er på grund af mødrene, at vi alle er her. Mødrene i vores kultur har ret til vores støtte hele vejen, ikke kun indtil “produktet er leveret”.

IMG_1753.jpeg

DERFOR: Starter jeg Mødre Mødes- en landsby af mødre op i oktober i år!

DERFOR: Begyndte jeg i august måned, at uddanne mig videre som Community leder med forankring i mødres trivsel og næring (hos Rachelle Garcia Seliga som har https://www.innatetraditions.com.)

S A M M E N O M R E S S O U C E R

I forbindelse med mit øgede fokus på mødres trivsel og den enorme værdi jeg igennem mit arbejde erfarer - og tror på -at kulturen og fællesskaberne omkring kvinderne har. Har jeg længe tænkt på at det er essentielt at sætte fokus på de økonomiske ressoucer der omgiver disse kvinder, eller manglen på samme.

Det er yderst essentielt med ressourcer, sådan så kvinder der føler behovet for at opsøge nærende og støttende kulturelle fællesskaber, kan gøre dette. Endnu vigtige er det - måske - at kunne gøre det muligt for alle nybagte mødre at vælge hvad der faktisk er N Æ R E N D E for lige netop dem.

Mange mødre i dag, føler ikke at det kommunale tilbud om mødregrupper er tilstrækkeligt. Det er det ikke - for disse mødre - fordi der ikke i disse mødregruppetilbud er tænkt ind; Hvad det virkelig er som mødre post-partum faktisk har brug for.

Jeg tror ikke på at mødre post-partum har brug for at blive smækket sammen med seks andre mødre i præcis samme situation som dem selv og så forresten selv skulle lede og organisere dagene de deler. Det er faktisk ret tosset efter min mening - set fra et helt oprindeligt og fysiologisk synspunkt. Det er der ingen kulturel støtte i, sådan som jeg ser det!

Der vil altid være variationer og nogle kvinder trives med at tage lederskab for en flok selvom de er i konstant søvnunderskud… andre gør ikke!

Mødre post-partum har fysiologisk set brug for tryghed, støtte og fællesskab fra en kultur som værdsætter mødrenes unikke rolle, behov og placering i fællesskabet. Det som et sådan nærende fællesskab, forankret på en sådan respektfuld kultur forstår er, at omsorgsarbejdet som mødre gør danner hele fundamentet for trivsel i kulturens fremtidige generationer. Derfor æres, respekteres og støttes kvinden i sine fysiologiske - og oprindelige behov optil at hun skal blive mor, og moderen æres, næres og støttes af fællesskabet efter at hun har født, fordi hun er fællesskabets fundament. (kilde: https://www.innatetraditions.com)

Jorden. Træet. Rødderne.

IMG_5602.jpeg

P E N G E S O M R E S S O U C E R I fællesskabet

Når jeg starter det nye Mødre Mødes op til oktober 2020, har mit ønske været at gøre fællesskabet så nemt at blive en del af, økonomisk set, for de kvinder der virkelig ønsker sig dette. Alligevel er der kvinder der er udfordret på ressourcer ift overhovedet at kunne få det til at gå op at deltage i et sådan privat fællesskab, og for mange af disse kvinder, er en traditionel kommunal mødregruppe samtidig ikke et alternativ de ønsker sig. Nogle af disse kvinder er måske sket ikke berettiget en mødregruppe, da deres børn simpelthen er “ for store” , ift hvornår det kommunale har vurderet der er brug for en mødregruppe for en mor. Kommunale mødregrupper i dag er nemlig tilpasset at mødrene skal tilbage på arbejdsmarkedet og derfor er der sjældent en mødregruppe der fortsætter - i det daglige - efter barnets første leveår.

Jeg vil derfor gerne afslutte dette skriv med at fremlægge mine reflektioner omkring økonomiske ressourcer og fællesskab.

Hvordan kan vi som mødre bede om hjælp økonomisk i vores omringliggende kultur, til det der er meningsfyldt og nærende for os! sådan så vi sammen, med vores kultur, begynder en bevægelse imod virkelig at se og prioritere mødres trivsel og fællesskaber i langt højere grad. På denne måde er vi med til som mødre at vise og italesætte hvor værdifuldt vores omsorgsarbejde og vores trivsel faktisk er: Så værdifuldt at det er helt legitimt at bede om økonomisk hjælp til at T R I V E S i sin dagligdag som mor og ikke bare O V E R L E V E!

Som kultur kan vi også blive endnu mere bevidste om, hvilke muligheder vi faktisk giver vores mødre i gave i dag? og om vi virkelig giver mødrene af vores kultur og samfund nok, og på rette plads, af det som de faktisk har brug for? ikke bar lidt næring…. men næring helt ind til benet, så vi får lysende, varme og hele kvinder og mødre i vores kultur der virkelig T R I V E S og ikke bare er igang med at O V E R L E V E, indtil de igen er klar til arbejdsmarkedets store regnestykke.

Måske er du der læser dette selv en kvinde, der faktisk har den næring, støtte og trivsel du ønsker? og måske har du endda overskuddet økonomisk til at støtte en anden kvinde og mor, med tilbudet om et nærende kvindefællesskab?

think about it ….

Kunne du - efter at have læst dette skriv - have både ressourcerne og lysten til at støtte en anden mor økonomisk i at kunne deltage i Mødre Mødes- en landsby af mødre der starter op til oktober 2020? Eller kender du nogen andre der kunne være interesseret i at støtte? Så tøv endelig ikke med at tage kontakt til mig på mail. Der er flere kvinder som mangler denne økonomiske støtte og som ønsker sig det trygge og nærende kvindefællesskab post-partum!

(Prisen for et månedligt kontingent for Mødre Mødes er 500 kr per person!)

IMG_4033.jpeg
Previous
Previous

MØDRE (med mave) MØDES

Next
Next

O V E R -- G A N G