Hvorfor et kvindefælleskab ..?

Solen skinnede, babyerne pludrede, råbte og smaskede som de skulle… og imens gik vi som mødre og kommende mødre på opdagelse i vores indre af billeder, læring og visdom og bagefter havde vi dybe samtaler om det vores indre havde sat igang.

Jeg skriver dette blogindlæg fordi jeg har sådan en lyst til at dele hvorfor, at kvindefælleskaber er sådan en vigtig ting i verden- i Danmark!

det er dagen hvor Astrids og mit månedlige event - Mødre Mødes- blev sat igang. Til eventet snakkede vi med kvinderne om; Hvorfor det er så meningsfyldt at mødes med andre kvinder? hvad er det som vores mænd (hvor ligeværdige - og hvor fantastiske vi ellers er sammen med dem) og vores familie ikke kan tilbyde os, men som samværet med andre kvinder og mødre giver?

Der er sikkert mange bud på dette... og der er sikkert mange meninger derude... men en af de svar jeg vil sætte fokus på er; hvordan moderskab, kvindelig intuition og dyb forståelse for relationen til et barn er noget kvinder er mestre i at dele med hinanden.

Denne dag i Mødre Mødes, delte mange forskellige kvinder deres oplevelser omkring det at føde deres barn. Det var vidt forskellige oplevelser både før, under og efter fødslerne. Forskelligheden var bare som den var. Alle kunne rumme alles historier og alle historier var der rum for. Det værdifulde her skal findes i det der sker når en gruppe af kvinder sætter sig i en cirkel sammen i varme og rolige omgivelser. Det intuitive og kropslige fællesskab som opstår - imellem umiddelbart fuldstændigt ukendte kvinder - er meget prisværdigt og utrolig unikt. Der bliver lyttet dybt til hinandens historier, der bliver spejlet og støttet og ikke mindst næret håb for transformation og udvikling på baggrund af det, som hver især har oplevet som mor og som kvinde. 

Sådan et kvindeligt fællesskab som jeg har været vidne til sammen med Astrid hver måned hele sidste år, er en oase af tillid og tryghed. -et rum, hvor kvinder bliver taget imod på alle områder som de er.  Sådan et fællesskab fortsætter nu det næste halve år, hvor Mødre Mødes går fra at være et eventbaseret arrangement, til at blive et specielt designet mødregruppeforløb for 6 nybagte mødre.

Jeg vil ikke lave andet end at være lige midt i sådan et kvindefællesskab resten af mit liv- hvis jeg kunne :)

(måske kan jeg?) 

Skærmbillede 2018-04-09 kl. 15.37.06.png