Jeg vil begynde at kalde min datter for prinsesse?

“Ååååhhhh PIS; vi skal fandme alle sammen være så ligeværdige og intetkønnede i det Danmark vi lever i i dag!!!”.

IMG_5658.JPG

-dette var et opråb fra den mindre konstruktive del af mit selv ;) den del af mig der bare snakker over sig og siger præcis hvad der passer mig. Underbevidstheden og rebellen. Men, jeg vælger liiige at oversætte dette og - ikke mindst - udfolde dette udsagn bare en kende mere nuanceret og detaljeret. For der er en pointe- og det er ikke en pointe som har til formål at svine andre mennesker, gøre nogen forkerte eller bare at hælde alt min personlige undertrykte gylle ud over min ellers så fine og polerede blog tråd. OG, jeg ønsker også at nuancere da jeg på ingen måde vil klantres for at underkende den store ulighed imellem kvinder og mænd der sker i ekstrem og voldsom grad andre steder rundt på jordkloden.

Jeg starter her, i stedet for…;

I det sidste års tid har jeg været på en meget fantastisk og interessant indre rejse - en selv udviklings rejse kan jeg også kalde det. Det har været en rejse ind i det feminine landskab i mig - den feminine energi. Min rejse startede da jeg fik min datter Sol og jeg blev mor for første gang, hun udfordrede og trænede mig så at sige direkte ind i det feminine landskab i mig selv og vores samværd har været den støste gave og udviklingsarena for mig NOGENSINDE! - Sol er min nye guru!!! :D

Efterfølgende har jeg mødt de helt rigtige “hjælpere” -som Rose og Magnus Maimonide kalder det og som også har været mine hjælpere - jeg elsker det ord -TAK! <3 (https://rosemaimonide.com/familie-master-uddannelsen/). Hjælpere som har guidet mig på vejen videre i opdagelsen af min egen feminitet. Den senest hjælper der er kommet min vej er engelske Mandy Adams, som er blevet min personlige cyklus mentor: JA! sådan nogle som hende findes der i dag og det er magisk og dybt healende arbejde hun gør for kvinder i alle aldre (https://mandyadams.co.uk ).

Mine nærmeste formødre voksede op med historien om, først, at “kvindens plads er i hjemmet ” og derefter tættere på min generation, at “kvinder skulle have de samme rettigheder som mændende!” og dermed begyndte kvinderne at rykke ud af hjemmene og ind på arbejdsmarkedet på “lige fod” (i citationstegn nemlig!) som mændene. Jeg er dermed pige-barn af en slags blandingshistorie . Historien om at “vi som kvinder må opblæse vores maskuline side og gemme vores feminine natur”. Historien kalder jeg en blandingshistorie, fordi den på den ene side siger at “Kvinder er stærke og værdifulde!” og samtidig siger den at “ kvinder må være stærke men ikke på den feminine måde”. Jeg håber at i kan følge mig….?

Den maskuline styrke er den energi der går fremad- den der skaber ude i verden og det er den der er blevet favoriseret i dag. Den feminine pol- derimod - en en styrke som er tilstede. Det er feminin styrke at have jordforbindelse og kontakt med sine nærværende omgivelser og mennesker og at hvile i det med ro og hjertekraft.

Hvorfor hedder overskriften på denne blogpost så “Jeg vil begynde at kalde min datter for prinsesse?”????? det gør den fordi jeg har oplevet noget meget særligt og fint i mødet med min datter og vores fælles forståelse af feminitet.

I visse kredse er det jo næsten blevet tabu at kalde sin datter for “sin lille prinsesse”. Jeg tror at det er fordi at ordet prinsesse bliver synonym for en såkaldt “svag” side at kvindens natur - en side som gør kvinder mindreværdige end mændene.

Men hvad nu hvis…. at ordet prinsesse i virkeligheden indeholder et kæmpe potentiale for os kvinder, til at forstå vores iboende og helt biologiske forbindelse til det arketypisk feminine? Hvad nu hvis det arketypiske billede på en prinsesse er et smukt, rent og naturligt kulturelt billede på den indre skønhed, storhed og feminitet som alle hun-køns væsener indeholder i deres indre? Prinsessen kunne være et andet billede for venus? - Indenfor de græske - og astrologiske begreber gudinden for kærlighed og skønhed!

Når min mand og jer kalder min datter “vores lille prinsesseeeeee!!!” og svinger hende rundt i badehåndklædet efter et varmt karbad. Så hviner hun af glæde, griner, spræller med bene i vores arme og skiftevis trykker hun sig ind til os og kaster hovedet tilbage i ren eufori. Dét vi får frem hos hende og det hun får frem i os i denne stund, er en ren feminin styrke og energi, som jeg elsker det! og præcis i dette øjeblik lyser det ud af hende at hun VIRKELIG - i sin inderste essens - er en stærk feminin lille prinsesse! <3

IMG_5766.jpg

(Mænd og kvinder er i deres natur forskellige- og jeg ønsker at dyrke min egen - og støtte kvinder omkring mig - i at indtage den biologiske feminine natur endnu mere igen! mit Mødregruppe forløb Mødre Mødes er også en indgang for mødre til at blive bevidst om blandt andet denne helt biologiske feminine natur - forløbet er lige skudt igang for første gang her i november måned 2018. Læs eventuelt mere under min fane “Mødre Mødes”)