Værtinde for Mødrene

Et krøllet stykke papir, en stof ble, et blad, et stykke flint, en hæklet engel, en tepose…. er nogle af de ting vi har åbnet ballet med i min Mødregruppe Mødre Mødes. Det er alle sammen små personlig ting som hver af deltagerne i forløbet har haft med for at dele i mødregruppen -igennem deres egne symboler - hvem de oplever at de er som kvinder lige nu!

disse her kvinder!

disse her kvinder!

Mødre Mødes er et alternativt mødregruppe koncept der startede op i november i Laven, Silkeborg. Der er seks kvinder i gruppen med deres små børn og så er der mig, der leder og faciliterer mødregruppens samværd og proces - til dels ;)

Udover at jeg nemlig planlægger et forløb for disse kvinder og deres børn - et forløb for både sjæl, krop og identitet - så oplever jeg at kvinderne i gruppen får så meget mere overskud og energi til at indgå i samtaler, dialoger og udveksling med hinanden, fordi rammerne omkring dem er lagt tilrette. -og netop dette, har været en af mine vigtigste intentioner med forløbet fra start af:

At skabe et mødregruppeforløb hvor det faktisk bliver muligt - og let at fordybe sig i sin egen personlige proces og i essentielle samtaler med andre mødre, fordi der er en facilitator og vært der tager sig af alt det andet omkring selve mødet. For eksempel, at have lavet te på forhånd, forberedt et godt spørgsmål som vi kan samtale udfra eller hældt rosiner i en skål. Det er små ting - men det er de små ting der tæller, det ved vi.

Netop dette med at være vært er en anden essentiel ting for mig. At være værtinde - når nu jeg er en kvinde - er for mig en ret essentiel del af det jeg ønsker at give til min omverden. Den kærligheds - og giverkraft der ligger i at være værtinde- for mig! - får noget af det bedste frem i mig og mine omgivelser.

At være værtinde betyder både at ordne blomster i vaser, at tænde stearinlysene og at lave kaffen, men det betyder også og måske vigtigst af alt - at holde den varme og nærværende energi i et rum, og blandt en flok af mennesker, som gør at samværet og mødet bliver helt specielt og nærende for alle tilstede.

Dette er en meget fornem opgave for mig at tage på mig og det gør det bare endnu bedre at jeg ELSKER det - det er noget af det bedste jeg ved!

At være værtinde for kvinder!

Over de næste måneders tid, vil jer der følger med, kunne læse de seks forskellige kvinders personlige blogpost’s. I disse personlige tekster og beretninger vil de dele med omverdenen hvordan de hver især - på deres helt unikke måde- oplever det at være deltagere på forløbet Mødre Mødes og ikke mindst hvad de rent faktisk får ud af det?

Læs endelig med, hvis du er nysgerrig på konceptet eller gerne vil nyde en personlig historie om en kvinde i bevægelse - bevægelse igennem sit moderskab.

vores mødre mødes alter.

vores mødre mødes alter.