En landsby af mødre der mødes

Opstart / primo Oktober 2020

Føler du at du er et sted i dit livs sommer, hvor du er klar til en landsby af Mødre? 

Et sted hvor du er klar til at sige JA til dig selv og din personlige udvikling som kvinde, menneske og mor?

Til at møde livet som det viser sig og følges ad med ligesindede? 

Til at tage din familie med på en rejse ind i et fællesskab? 

Så er du hjertelig velkommen her!

IMG_3854.jpeg

Forestil dig at vågne en morgen i din seng…

… du har måske lige befrugtet et æg i din livmoder, du er gravid og mærker livet spirer under dit maveskind. Det kan også være du vågner og skal til at forberede dig på din snarlige fødsel, er højgravid og ved at du skal træde ind i fødeland lige om lidt, eller måske lige har gennemgået fødslen af dit barn og befinder dig i de spæde dage af total omvæltning, sårbarhed eller lykke..? Måske befinder du dig et helt andet sted i overgangen som mor….

IMG_4218.jpeg

Måske har du pludselig et barn liggende i sengen ved siden af dig på fire måneder og tiden den fløj? måske der er gået et år nu og du begynder at kunne sidde alene igen (nogle få minutter) og læse avisen eller brygge på en ide? Du vågner måske op denne morgen, og opdager at du har sovet otte timer i streg!!!! Måske er dine børn blevet ældre og du har nu et valg om at sende dem ud i andres arme eller ej? Måske er dette dagen, hvor verdenen omkring dig åbner sig op på en helt ny måde? for dét menneske du faktisk bar og fødte... lige før.... er stort nu. 

Og du opdager, at du er blevet en anden.

Men du ved én ting denne morgen du vågner og det er…

At du har en landsby og at du IKKE er en Ø!

Skærmbillede 2020-03-03 kl. 09.26.53.png

Det nye Mødre Mødes

Mødre Mødes som koncept er gået nye veje…. det har kaldet på en ny form, en form som forholder sig endnu mere inkluderende og mangfoldigt til kvinder i deres livs sommer- den tid, hvor rigtig mange af os skaber børn, skaber familie, dyrker moderskabet og dermed skaber os selv på ny. 

  • Det Nye Mødre Mødes, vil have mødegange to gange om måneden. 

  • Det Nye Mødre Mødes, vil være åbent for alle slags kvinder, der befinder sig i deres livs sommer.

  • Det Nye Mødre Mødes, vil blive medlemsbaseret, og man betaler månedligt for et medlemskab. Dette gør det mere fleksibelt at melde sig til og fra mødegangene og også muligt at holde pauser. 

  • Det Nye Mødre Mødes, har intet endeligt sluttidspunkt, men fortsætter så længe det giver mening.

Hvad betyder det så, at være kvinde i sit livs sommer?

Det betyder, at du som kvinde ret sandsynligt befinder dig energetisk lige midt i dit liv? ​

Det betyder, at du i disse år af dit liv muligvis føler en stor skabertrang? eller er udfordret på samme?

I denne sammenhæng betyder det også, at du har valgt at skabe, føde, opfostre, adoptere - I hvert fald nære og leve med - dine egne børn.

Måske du også i denne tid i dit liv eksperimentere​r med, hvordan du skal udtrykke det, du føler, er dig ?

Leger med projekter, job og virksomhed? og måske har du et stort behov for at bruge din kreativitet?

Det kan være, du føler en ny spirende modenhed? og måske åbnes der op for gamle sår fra tidligere tider?

Når vi befinder os i vores livs sommer som kvinder, befinder vi os på et ret essentielt sted i vores livscyklus. Det kan nogle gange føles som om, at vi er EKSTREMT meget i live! på godt og på ondt.

Det er et konstant kontinuum, vi lever i som kvinder. Alt vi føder og nærer som kvinder - menneskebørn eller andre kreationer -er en del af dette kontinuum, og du befinder dig i det lige nu.

Skærmbillede 2019-09-12 kl. 09.43.24.jpeg

Hvordan ser den nye Mødre Mødes vej så ud?

Mødre Mødes var et mødregruppeforløb for kvinder, der lige havde født deres lille barn, og fungerede som et alternativ til de kommunale tilbud om mødre grupper, som alle har mulighed for at tage imod fra sundhedsplejen i dag. 

Det nye Mødre Mødes er et mødregruppeforløb for et mangefold af mødre! - mødre, som ønsker personlig - og bevidst udvikling i deres livs sommer og samtidig ønsker at dele rejsen med et mangfoldigt kvindefællesskab. Mangfoldigheden vil give sig til udtryk ved, at alle de kvinder, der bliver en del af fællesskabet, har erfaring med et liv i moderskab. Det er dog vidt forskellige, hvor hver enkelt kvinde befinder sig på sin unikke moderskabsrejse. Dette gælder både på et psykisk, kropsligt, åndeligt og konkret plan. De kvinder, der tilmelder sig Mødre Mødes - en landsby af mødre, kan derfor variere som beskrevet i min indledning øverst på siden. 

IMG_0173.jpeg

Det essentielle med det nye Mødre Mødes er; at jeg ønsker at skabe rammer og rum omkring et mere alsidigt, fleksibelt og diverse kvindefællesskab hvor vi sammen får mulighed for at opleve hvad det vil sige som mødre;

at stå på hinandens skuldre, at følges ad og på samme tid være på vores helt unikke livsvej.

Ligesom en moderne landsby.

IMG_1177.jpeg

En landsby af Mødre

Den cykliske forståelse af vores liv som kvinder, og hvordan vi kan leve bæredygtigt med bevidsthed og nærvær på det sted, vi befinder os lige nu, er dét forløb jeg vil invitere dig med ind i. Mødre Mødes bliver et landsbyfællesskab af mødre, som sammen vidner hinandens initieringer og øver sig i sammen at holde rum og give plads til hver enkles unikke livsvej.

Fællesskabets byggesten er: KÆRLIGHED, ÅBENHED, PROCES, SAMSKABELSE & MANGFOLDIGHED.

KÆRLIGHED betyder; en grundlæggende tro på, at alle er som de skal være, og at alle, der er en del af fællesskabet, hører til. Det er en tro på en universel kærlighed, som giver alle berettigelse til at være med og samtidig være med det, som er. Ligesom vi alle får lov til at leve på moder jord.

ÅBENHED betyder; en lyst og et ønske til at åbne sig for sig selv, og det man indeholder og ikke mindst være villig til at dele af sig selv med andre kvinder. 

PROCES betyder; en dedikeret interesse i at gå med det flow af indhold som præsenteres for fællesskabet undervejs. Det at “gå med” vil her sige både at turde sige “JA” til forløbets struktur, temaer og opbygning, men også, at turde sige “JA” til det, der dukker op i ens egen - og ens med-kvinders personlige processer.

SAMSKABELSE betyder; At selvom Lykke har det overordnede ansvar for fællesskabets rejse og forløbets struktur, så er vi alle sammen - hver og en af os - ansvarlig for helheden også. I denne sammenhæng bliver man automatisk med-skaber og får naturligt et ejerskab til fællesskabet, i det man takker “ja” til at være med på rejsen. Det er vigtigt for hele energien bag Mødre Mødes, at de kvinder, der beslutter sig for at være med i fællesskabet, også føler sig forpligtet til at nære denne fælles energi med netop den unikke person, de er. 

MANGFOLDIGHED betyder; at fællesskabet kan rumme alle typer af kvinder, i alle afskygninger og faser af deres livs sommer! Mangfoldigheden ses som en force, og vi øver os i sammen at omfavne mangfoldigheden og tro på, at vi er samlet i dette fællesskab af en grund. Vi står alle på hinandens skuldre, og vi har brug for alle. Nogle vil have deres små babyer med, andre vil komme alene. Nogen vil kunne gå dybere ind i processerne på nogle tidspunkter, andre på andre tidspunkter. Alle får det, de skal have på rette tid og sted i rette form.

IMG_0262.jpeg

S T R U K T U R

Kvindefællesskabet tilrettelægges og ledes af Lykke, og alle processer, vi vil komme til at gå igennem, vil have en rød tråd tilbage til hver enkeltes oplevede initieringer og personlige udviklingsforløb som kvinde. 

Hovedtemaerne vil altid kredse omkring det cykliske og det intuitive.

Undervejs vil der også dukke gæste-oplægsholdere op. Det vil være kvinder, som har nogle helt specielle gaver at byde fællesskabet på; kreativt, videns baseret, psykologisk, helsefagligt etc. Kvinder, som det er værd at give plads og ekstra taletid, fordi disse har vinkler og ideer, der kan bidrage til vores fælles - og individuelle processer. 

Allerede nu kan jeg nævne nogle stykker.

  • Maria Holst Andersson: Er 33 år og familierådgiver med speciale i følelsesmæssige svigt og kandidat i pædagogisk psykologi. Lige nu studere Maria til Psykoterepeut med særligt fokus på familiedynamikker, relationer og opvækstens betydning for hver enkelt menneskes personlighed. Hun er specielt passioneret omkring vores hæmmende indre mønstre og menneskets følelsesmæssige udvikling. Derudover er Maria en hjertevarm og dedikeret mor til to skønne børn. Maria bor i familiekollektiv i Silkeborg med sine børn, sin kæreste og sine forældre.

@homeboybabyjazz

@homeboybabyjazz

  • Siv Gry Gramstrup: Er 39 år og bor i Aarhus sammen med sin mand og sine to piger på 10 år. Siv arbejdede indtil 2019 som sundhedsplejerske og valgte derefter at tage sine to piger ud af skolen for at opleve et mere dynamisk og fleksibelt liv sammen.

    “Vi ønskede at vores piger skulle få en chance for at mærke det deres sjæl kalder på”, siger Siv. Siv beskriver sig selv som et søgende menneske med sin meditation som sin vejviser - sammen med naturen og yoga’en skaber det ankeret i hendes liv. 

    Siv er dybt forankret i et holistisk helse - og kvindesyn og er passioneret og vis omkring blandt andet essentielle olier og den kvindelige cyklus. Siv leder også sine egne kvindecirkler.

@sivgry

@sivgry

Kvindefællesskabet mødes to gange om måneden I Laven hos Lykke. 

Alle datoer for mødegangene vil komme ud særskilt til medlemmerne af fællesskabet. 

Alle kan mødes på kryds og tværs af fællesskabet imellem mødegangene.

Opstart er Oktober 2020.

0A44F879-ED55-4408-B666-BEE63FBFC82E.jpg

D A G E N E

·       Én gang om måneden mødes vi en hel dag. Dette er den indholdsrige dag i processuel fordybelse. På denne dag er jeres proces som mødre i fokus. Små babyer kan tages med. Større børn må blive hjemme (eller andet man gør sig i). Alle disse dage er indhyllet i stjernestøv! det vil sige… magiske meditationer, kreativ - og kunstnerisk udfoldelse, reflekterende skriveøvelser, dedikerede dialoger, indre rejser til symbol landet i hver af os, musik! , nydelse, god mad*, lækre snacks, smukke omgivelser, varme stunder i rummet på toppen af huset. Vi mødes i tidsrummet 09:30 - 15:00.

·       Én gang om måneden mødes vi en halv dag, begyndende med fælles morgenmad*. Dette er den naturrige dag og fordybelsen i fællesskabet. På denne dag er vores samvær som fællesskab i fokus og vi gør ting sammen omkring Laven, i V Æ R E N S navn. På denne dag kan alle være med, små som store. Fædre og mænd er også velkomne, hvis de har mulighed for det. Vi bruger tid på at H Y L D E familien. Vi mødes i tidsrummet 8:30 - 12:00. 

*se afsnittet om forplejning!

IMG_3304.jpeg

D E T F L E K S I B L E F Æ L L E S S K A B

Kvindefællesskabet Mødre Mødes har ikke nogen fastsat ramme for, hvor mange medlemmer der kan være en del af det, dette er Lykkes vurdering, som sker fra start af og undervejs. Fællesskabet er både fleksibelt og forpligtende. Det er det på følgende vis. 

Fleksibelt; Modsat et forløb som forløber indenfor en fastsat periode i tid, er dette kvindefælleskab som udgangspunkt “uendeligt”. Det giver en fleksibilitet, fordi du både kan melde dig fra mødegangene og holde længere pauser fra fællesskabet, hvis du får brug for det, uden at du “misser mødegange”. Livet tager mange forskellige ruter, og vi ved ikke altid, hvordan dette ser ud, før vi møder det. 

Forpligtende; Man kan være med så længe, man betaler til fællesskabet, melder sig til og fra mødegangene, og møder op som den man er, når man kommer. I det forpligtende ligger også det, at man som medlem siger “Ja” til at gå ind i de processer, som lægges frem undervejs, og at man siger “Ja” til at involvere sig i det, der naturligt kræves for at skabe en nærende grobund for fællesskabets kultur og trivsel. Som eksempel kan nævnes de grundlæggende principper for det processuelle rum. Disse principper vil blive fremlagt på den første mødegang, og vi vil dyrke dem som en slag ramme for den måde, vi rent faktisk er sammen på. 

I Mødre Mødes er der heller ikke nogen fastsat grænse for, hvor gammel dine børn må være eller, hvor du må befinde dig i dit moderskab for at være en del af fællesskabet. Det der betyder noget er; hver enkelt kvindes oprigtige beslutning om at tage del.

IMG_3616.jpeg

L y k k e N i L a v e n

Vi mødes her; I Laven landsby 30 minutter i tog fra Aarhus og 10 minutter i tog fra Silkeborg. Laven by ligger med udsigt ned til Julsø og Himmelbjerget, der troner sig op i baggrunden. Laven station ligger 5 minutters gang fra huset, vi skal være i. Huset er mit private hjem, men med en særlig afdeling kun for mine kvindefællesskaber og mit kreative arbejdsliv. Her bor jeg sammen med min mand Eno, min datter Sol på knap fire år og vores kat Pelle (og sikkert en masse andre vi ikke ved af;). Vores hus var tidligere Lavens købmandsbutik og har en romantisk og storslået atmosfære, synes jeg. Huset emmer samtidig af plads og rum til mange mennesker og mange sindsstemninger. 

F o r p l e j n i n g

fullsizeoutput_47c6.jpeg

Al mad og alle lækkerier - faste som flydende - tilberedes og skabes af min skønne mand Eno. Eno har en stor passion for gode, lokale råvarer og samtidig et bankende hjerte for at skabe nydelsesfulde måltider. Eno er min kompagnon på dette forløb - og altid - han er et træ svajene i vinden. Eno vil hjælpe os med at nyde, blive mætte, spise sundt og varieret og få drukket godt igennem alle vores mødegange.

  • På vores lange dage sammen sørger Eno for morgen snacks, en udsøgt frokost og eftermiddags snacks. Derudover kaffe, te, små lækre drinks og spandevis af vand! På disse dage kræses der ekstra meget for de rolige og langsomme måltidsstunder, hvor måltidet får mere karakter af et ritual. Vi stræber efter at spise sammen ved et fælles bord.

  • På vores korte dage sammen sørge Eno for vores morgenmad med kaffe og te til og stadig spandevis af vand! Vi afslutter disse dage til frokosttid, hvor man kan tage hjem og spise eller nyde sin medbragte madpakke i haven. På disse dage er morgenmåltidet mere ala brunch-style, og vi lader flow og kaos tage lidt mere over - vi spiser, nyder og interagerer, som det passer os bedst denne dag. 

Skærmbillede 2020-02-14 kl. 16.46.17.png

P R I S & P R A K T I K

Mødre Mødes er som noget helt nyt, bygget op som et medlemskab.

  • et medlemskab af kvindefælleskabet Mødre Mødes koster 500 kroner om måneden.

  • de 500 kroner dækker; administration, forberedelse og tilrettelæggelse af mødegangene og forløbet som helhed, materialer undervejs, mad og forplejning på selve dagene og evt for gæste-oplægsholdere.

  • Mødre Mødes har sin egen facebookgruppe og sin egen dropboks med lydfiler og tekster, som løbende opdateres af Lykke.

  • Du kan altid holde pause fra fællesskabet, hvis dit liv i perioder ikke er til det. Et medlemskab kan opsiges med to måneders varsel. 

  • Lykke tager sig den frihed, som leder af Mødre Mødes, at sætte en begrænsning på medlemmer af fællesskabet i visse perioder og bidrager dermed til, at sammensætningen bliver af en god mangfoldig størrelse. Det er dog altid muligt at søge om medlemskab (også påny), og jeg vil gøre mit bedste altid for at imødekomme de kvinder, der ønsker at være med.

  • Mødre Mødes har intet endeligt slut tidspunkt. 

På den måde er det ikke rigtigt et forløb, men mere en rejse…..

h v a d e r s å e n r e j s e ?

En rejse er for mig og min familie tæt forbundet til det cykliske og organiske syn på livet, og det vi møder i det. At tage ud på en rejse, oplever jeg i virkeligheden altid, handler om at turde have en klar intention med det, man gør, men samtidig være totalt indstillet på at møde det, der viser sig. At holde både det maskuline og det feminine i hånden, samtidig. Jeg og min mand ærer i høj grad, det der “kommer til os” i livet og dermed sagt; er Mødre Mødes som kvindefælleskab heller ikke ‘set in stone’. Udgangspunktet for vores rejse sammen er ALT, hvad du har læst ovenfor, men vi er samtidig opmærksomme på at møde livet, som det viser sig og omfavne, hvor rejsen undervejs fortæller os, at vejen må gå. Sådan er det med rejser; vi starter med det første skridt, og så det næste og så må vi se…

IMG_0598.jpeg

Første skridt

Hvis alt dette er noget for dig, så er det allerførste skridt på rejsen; at jeg møder dig, og at du møder mig. Jeg afholder det, jeg kalder ‘Inspirationssamtaler’ med alle, som ønsker at være en del af Mødre Mødes. ‘Inspirationssamtalerne’ er gode, fordi vi begge får mulighed for at mærke hinanden; og ikke mindst får du lov til at mærke efter, om det du forventer af Mødre Mødes, også er det, jeg ser for mig og tilbyder. Det handler om at skabe den personlige kontakt. 

Varme og…

L Y K K E

Tag Kontakt på: lykkeviktoria@lykkecirkler.dk

4A56ADA3-0345-4A80-BC67-C1657E77D41F.jpg
Previous
Previous

O V E R -- G A N G

Next
Next

Lykke I Barselshuset