Kvinde af Mødre Mødes Louise Gronemann

Mine oplevelser i Mødre Mødes 

af Louise Gronemann

Louise & Ragn i sin slyngevugge.

Louise & Ragn i sin slyngevugge.

louise billede 2.jpg

Køreturen til Laven
Min tur til Laven hver anden torsdag. Jeg elsker den tur. Så snart jeg kommer til de små veje ind over markerne, så ved jeg at jeg snart kommer til Laven - Lykke i Laven og Mødre Mødes. Jeg kører med min lille makker - Ragn på 7 måneder. Han sover for det meste på denne tur! Det er roligt og jeg er fuld af spænding og forventning. Hvad mon det bliver for en dag i dag?
Som altid står Lykke i døren når jeg kommer. Jeg får et stort knus og hun kigger mig i øjnene og undersøger mig interesseret. Som at hun lige skal se hvem jeg er i dag og hvordan jeg har det. Og så får jeg lige et knus mere. Det er en velkomst jeg virkelig føler mig set i. Dagen i Laven kan bare komme an.

Mine drenge
Derhjemme har jeg sendt min mand på arbejde, min store dreng er sendt i skole og den mellemste dreng har jeg kørt i børnehave. Ragn er hos mig. Alle mine drenge.
Jeg har været på barsel før - to gange- de blev brugt på babysalmesang, stimulastik og mødregruppe. Denne gang skal barslen bruges på mig. Så jeg kan nære mig selv, give mig selv opmærksomhed og kærlighed og blive en bedre mor.
Jeg øver mig konstant i at blive en bedre mor. Konstant. Der er altid forandringer der giver nye udfordringer. Selvom jeg har fået barn nr 3 er der stadig meget jeg skal lære om at være mor, kone og Louise. At forene disse i en helhed - det kan være forvirrende, men jeg øver mig. Børnene er heldigvis taknemmelige og giver mig tydelig besked i deres trivsel hvis noget skal rettes op på. Lidt mere nærhed er ofte medicinen der skal til.

Louises tre drenge.

Louises tre drenge.

At blive set og hørt
Når jeg møder de andre kvinder i Laven - så bliver jeg set og hørt. Jeg får taletid og jeg bliver lyttet til. Og gud hvor jeg dog trænger til at der er nogle der giver mig omsorg. Jeg er nogens mor - hele tiden! Jeg lytter og er der konstant for mine børn. Mine tre guldklumper. Men hvor er det dejligt at være i en gruppe af kvinder der oser af energi, varme og kærlighed. Jeg suger det til mig og lader op. Så jeg får energi til at give endnu mere - til min familie.
Og der er plads til mig når jeg har brug for at blive tanket op og jeg føler at jeg kan give og det bliver modtaget når jeg har overskudet.

Der er plads til alle i Mødre Mødes. Det lille barn der græder, bleskift, gylp og amning. Der er plads til tårer når der snakkes om emner der kan være sårbare. Det er fedt! Lykke formår virkelig at vise vejen til inspiration og aha-oplevelser. Og følelsen af "tænk at jeg har gået et helt liv uden at være opmærksom på dette". Der bliver snakket om underlivet og menstruation, om astrologi, om vores fødsler, om vores værdier og vores moderskab. Der bliver mediteret over forskellige emner - mens babyerne snakker og kravler omkring. Det er alt sammen noget som giver mig en vild øjenåbner! De kvinder er simpelthen til stor inspiration  for mig og jeg lapper det i mig.
Snakken går også nogle gange bare derudaf og Lykke får næsten ikke taletid.. Men det er okay. Lykke rummer det hele - hun kan se og mærke når der er mere energi i de emner vi selv bringer op.

Det geniale koncept
Hvorfor har man ikke hørt om dette koncept før? Mødre Mødes - det er jo genialt. At bruge sin barsel på at finde sig selv som mor og kvinde. At blive klogere på sig selv. At arbejde med sig selv og udvikle sig.
At blive den bedste version af sig selv - det kan da kun være vigtigt! Jeg håber af hele mit hjerte at flere vil få øjnene op for Mødre Mødes og lade sig komme på en fortryllende rejse sammen med Lykke og andre fantastiske mødre i Laven.

Turen hjem igen
Ragn er igen blevet træt. Han kommer ind i bilen og finder hurtigt ind i søvnen. Jeg suser derudaf. Igen på de små veje gennem markerne. Jeg bobler indeni. Jeg er fyldt med kærlighed, varme og inspiration. Jeg smiler. Men jeg er også træt.
Hvor er det fantastik at jeg har fået muligheden for at komme til Laven. Til Lykke og til Mødre Mødes.
Jeg er taknemmelig. Af hjertet TAK❤

Louise & Ragn - i den blomstrede sofa i Laven - sammen med Betina & Astrid og deres børn.

Louise & Ragn - i den blomstrede sofa i Laven - sammen med Betina & Astrid og deres børn.